A.K.Ü. İ.İ.B.F. Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü tarafından 1.sınıf öğrencileri için hazırlanan Bölüm Tanıtımı ve Oryantasyon Etkinliği Sabri Bektöre Salonu'nda gerçekleştirildi. Etkinliğe Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü Bölüm Başkan Yardımcısı ve UTF Kulübü Akademik Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Fikret Yaman, UTF Bölümü Erasmus Koordinatörü Arş.Gör. Adem Böyükaslan, Arş.Gör. Birgül Oruç ve Arş.Gör. Aykut Güryel ile beraber çok sayıda 1.sınıf öğrencisi katıldı.

Etkinlikte söz alan UTF Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Fikret Yaman uluslararası ticarette yabancı dil öğrenmenin önemine dikkat çekerek öğrencilere kişisel kariyer gelişimlerinde izleyecekleri yolun iyi bir yabancı dil eğitimiyle mümkün olacağını ve modern dünyanın artık sadece tek bir yabancı dili değil, birkaç yabancı dili şart koştuğunu belirtti. Akademik danışmanı olduğu UTF Kulübü'nün etkinlikleri hakkında da bilgiler veren Yrd.Doç.Dr. Yaman, öğrencilerin üniversitedeki dersleri haricinde katılacakları sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile kendi kişisel gelişimlerine fayda sağlayacaklarıının altını çizdi. 

Etkinlikte söz alan ve program sunumunu gerçekleştiren UTF Bölümü Erasmus Korrdinatörü Arş.Gör.Adem Böyükaslan ise genel olarak Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin sunduğu barınma, yemekhane, kütüphane, öğrenci kulüpleri, internet erişimi gibi imkânlardan bahsederek, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ve Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü hakkında bilgiler verdi. Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği, Öğrenci Değişim Programı imkanlarından bahseden Arş.Gör. Böyükaslan, ayrıca Erasmus faaliyetleri ve bölüm mezunlarının iş-kariyer fırsatları ile UTF Bölümü'nün öğrencilere sunduğu fırsatları anlattı. 

Arş.Gör. Birgül Oruç ve Arş.Gör. Aykut Güryel ise UTF Bölümü'nün imkanlarından bahsederken, Arş.Gör.Oruç bir Afyon Kocatepe Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü mezunu olarak aynı kurumda akademisyen olarak yer almanın kendisine gurur verdiğini belirtti ve öğrencilerin hayallerinin peşini bırakmamasını tavsiye etti.

Program, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. 

 

12 Ekim 2017, Perşembe 2217 kez görüntülendi