Üniversitemizi yeni kazanan öğrencilerin üniversite eğitimine yönelik hazırlık çalışmaları kapsamında; Uluslararası Ticaret ve Finans Bölümünü yeni kazanan öğrencilere 24 Eylül 2019 Salı günü, saat 13.30’da, Z-03 numaralı derslikte oryantasyon programı düzenlenmiştir.

Oryantasyon programı kapsamında yeni kazanan öğrencilere yönelik genel bir üniversite tanıtımı yapılmıştır. Bu bağlamda üniversitemizin tarihi, vizyonu ve misyonu, öğrenci sayıları, bölüm/programları, ulaşım, iletişim bilgileri ve web-sosyal medya sayfaları hakkında genel bilgi sunumu yapılmıştır. Bunun yanında Üniversitemizde/Fakültemizde yer alan başta Kütüphane ve Kongre Merkezi olmak üzere yemekhane, sosyal alanlar, spor alanları, faaliyet-etkinlik alanları, konferans salonları, ders çalışma alanları ve diğer sosyal alanlar hakkında bilgi verilmiştir. Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu içerisindeki sportif kullanım alanlarının kullanımı konusunda detaylı bilgilendirme yapılmıştır.

Öğrencilerimize derslere ilişkin kaynak kitapların nasıl ve nereden temin edileceği, Üniversitemiz yerleşke alanları ve eğitim binalarında internet kullanımından nasıl yararlanacakları, gerekli program ve uygulamalara nasıl ulaşacakları ve kullanıcı adı-şifrelerini nasıl alacakları konusunda bilgilendirme yapılmıştır. Bununla beraber öğrencilerimize uzaktan eğitim derslerinin işlenişi ve sınavları hakkında bilgi verilmiştir. Ayrıca Üniversitemiz Eğitim-Öğretim Sınav Yönetmeliği, Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği ve bağlı yönerge ve yönetmelikler ile Üniversitemizdeki ders geçme ve başarı sistemi hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

Öğrencilerimize yönetmeliklerin uygulama ilkeleri ve esasları hakkında bilgi verilmiş, danışmanlık esasları ve Üniversitemiz Ön Lisans ve Lisans Akademik Danışmanlık Yönergesi tanıtılmış, Öğrenci Bilgi Sistemi’nin kullanımı konusundaki imkanlardan ve uygulamalardan söz edilmiştir. Ayrıca ÖBS Mobil uygulaması hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Ayrıca öğrencilerimize Erasmus, Mevlana ve Farabi öğrenci değişim programlarına ilişkin bilgilendirme yapılmış, söz konusu öğrenci değişim programları için başvuru zamanları, yerleri ve uygulama esasları ile ilgili bilgiler verilmiştir.

Ayrıca öğrencilerimize Çift Anadal/Yandal/Yatay Geçiş esaslarına ilişkin genel bilgi verilmiştir ve bu uygulamalardan nasıl faydalanacakları ile başvuru şartları anlatılarak, U.T.F. bölümü hakkında bilgiler verilmiş, bölüm tanıtımı yapılmış, bölüm web sayfası ve sosyal medya sayfaları tanıtılmış, bölümün mezuniyet sonrası iş alanları ve ders kazanımları hakkında bilgi verilmiştir.

Belirtilen hususlara yönelik bilgilendirmeler esnasında soru-cevaplara yer verilmiş, sonrasında öğrencilerin görüş, şikâyet ve önerileri ile program sona ermiştir.

24 Eylül 2019, Salı 365 kez görüntülendi