“2019-2020 Bahar Yarıyılı Ders Kayıtları ve Kayıt Yenilemeleri” ile ilgili Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nın duyurusu aşağıdadır:

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt yenileme işlemleri tüm birimlerimiz için 03 Şubat 2020 (08:30) – 09 Şubat 2020 (23:59) tarihleri arasında yapılacaktır.

İkinci Öğretim öğrencileri ile normal öğrenim süresini aşan Normal Öğretim öğrencileri katkı payı veya öğrenim ücreti ödemelerini Vakıfbank şubelerinden (07.02.2020 Mesai bitimine kadar), Vakıfbank internet şubesi ve Vakıfbank ATM’lerinden (09.02.2020 saat 23:59’kadar) yapabilecektir.

Öğrencilerimiz ders kayıtlarını internet üzerinden Öğrenci Bilgi Sistemlerine (OBIS) erişerek (http://obs.aku.edu.tr/oibs/ogrenci) yapacaklardır.

2019-2020 Bahar yarıyılında yeni bir ders kayıt sistemine (müfredat bazlı) geçilmiştir. Yeni sistemde dersler, öğrencilerimizin tabi olduğu müfredata göre sınıf bazlı olarak gösterilmektedir. Öğrencilerimiz Afyon Kocatepe Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği‘nin ilgili hükümleri gereği, bulunduğu sınıfa göre öncelikle alt yarıyıllardan başarısız olduğu ve hiç alamadığı derslere kayıt olarak AGNO’su 1.75’in altında ise 30 AKTS, üzerinde ise en fazla 45 AKTS’ye kadar ders kayıtlarını yapabileceklerdir.

Öğrencilerimizin ders kayıtlarını yapmadan önce müfredat tabanlı ders kayıt sistemine ait eğitim videosunu en az bir kere izlemeleri gereklidir.

İnternet ortamında ders kaydını tamamlayan öğrencilerimiz, ders kayıtlarını kesinleştirmeleri gerekmektedir. Ders kaydı kesinleştirilen öğrencilerin danışman onayları 10.02.2020 Pazartesi mesai bitimine kadar danışmanları tarafından yapılacaktır. Öğrencilerin kayıt yenileme tarihlerinde ayrıca gelmelerine gerek yoktur.

Ders kayıtlarını tamamladığı halde sorun olan öğrenciler, 10-12 Şubat 2020 tarihleri artasında Danışmanları nezaretinde düzeltme yapabileceklerdir.

Müfredatlarında ya da alttan “Alandışı Seçmeli Ders” i olanlar kayıt ekranlarında yer alan, alan dışı ders havuzundan bir tane ders seçebileceklerdir. Derslerin kontenjanı 50 ile sınırlıdır.

10.02.2020 Pazartesi günü itibari ile 2019-2020 Bahar yarıyılı dersleri başlayacak ve dersler zamanında yürütülecektir. Öğrencilerin derslere devam durumları düzenli bir şekilde kayıt altına alınacaktır.

Kayıt Yenileme Tarihlerinde Ders Kaydı Yapmayan/Yapamayan Öğrenciler:

09.02.2020 Pazar gününden sonra ders kayıt kesinlikle yapılmayacaktır. Bu tarihten sonra kayıt yenileme ancak mazeretlerini belgelemeleri kaydı ile “Birim Yönetim Kurulu” nun mazeretini uygun görmesi halinde gerçekleştirilebilecektir.

*** Müfredat tabanlı ders kayıt sistemine ait eğitim videosunu izlemek için tıklayınız

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı web sayfasındaki duyuruya ulaşmak için lütfen tıklayınız.

02 Şubat 2020, Pazar 186 kez görüntülendi