UTF BÖLÜMÜ İŞBAŞI UYGULAMALI EĞİTİM KAPSAMI

 

Öğrencilerimiz, işbaşı uygulamalı eğitim yapmak istedikleri işyerinin;

 

  1. a) KAYİK (Kamu Yararını İlgilendiren Kuruluşlar) niteliğinde olması

“Kamu yararını ilgilendiren kuruluşlar (KAYİK): Halka açık şirketler, bankalar, sigorta, reasürans ve emeklilik şirketleri, faktöring şirketleri, finansman şirketleri, finansal kiralama şirketleri, varlık yönetim şirketleri, emeklilik fonları, (Değişik ibare:RG-21/10/2014-29152) 6/12/2012 tarihli ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununda tanımlanmış olan ihraççılar ve sermaye piyasası kurumları ile faaliyet alanları, işlem hacimleri, istihdam ettikleri çalışan sayısı ve benzeri ölçütlere göre önemli ölçüde kamuoyunu ilgilendirdiği için Kurum tarafından bu kapsamda değerlendirilen kuruluşlardır.”

 

  1. b) Söz konusu işletmelerin UTF Bölümünün çalışma alanlarıyla ilgili uluslararası faaliyetlerinin yürütüldüğü departmanlarında (Ör: Dış Ticaret, Muhasebe, Finans, Pazarlama vb.) olması,

 

kaydıyla 2021-2022 eğitim-öğretim yılının güz ya da bahar dönemi boyunca işbaşı uygulamalı eğitimlerini gerçekleştirebilirler.

Başvuru formları alttaki link vasıtasıyla veya fakülte/bölüm web sitelerinde (www.iibf.aku.edu.trwww.utf.aku.edu.tr) eğitim-öğretim sekmesinden edinilebilir.

http://iibf.aku.edu.tr/isbasi-uygulamali-egitim-formlari/  (Bağlantıya tıklayınız veya bağlantı adresini kopyalayıp internet tarayıcınızın adres sekmesine yapıştırınız)

veya;

https://utf.aku.edu.tr/is-basi-uygulamali-egitim-surecinde-gerekli-formlar/ (Linki kopyalayıp internet tarayıcınızın adres sekmesine yapıştırınız).

Başvuru sürecinde alttaki linkte bulunan “AKÜ İİBF İşbaşı Uygulamalı Eğitim Süreci Akış Şeması”nın incelenmesi, ağırlıklı genel not ortalaması ve alttan ders sayısı kriterlerine göre başvuru yapılması gerekmektedir.

http://iibf.aku.edu.tr/isbasi-uygulamali-egitim-sureci-akis-semasi/  (Linki kopyalayıp internet tarayıcınızın adres sekmesine yapıştırınız)

 

İŞBAŞI UYGULAMALI EĞİTİM PROGRAMINA BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

 

  1. EK 1-2-3-4 FORMLARI (EKSİKSİZ OLARAK DOLDURULACAK)
    2. TRANSKRİPT
  2. İŞYERİNİN 2020 YILINA AİT BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU
  3. ÖĞRENCİLERİN STAJ YAPACAĞI İLGİLİ BİRİMİN 2021 YILINDA KAYİK OLDUĞUNA YÖNELİK BELGE

 

NOT: Programa başvuracak öğrenciler başvuru evraklarını teslim edilmeden önce Arş.Gör.Aykut Güryel‘e (aguryel@aku.edu.tr) adresine (pdf veya fotoğraf formatında) gönderilerek önce teyit ettirilecektir. Daha sonra başvuru onayı alanlar evraklarını kargo ile gönderecektir. Eksik formlarla oluşturulan başvuru dosyaları değerlendirmeye alınmayacaktır.

İş başı uygulamalı eğitim programı başvuruları 23.08.2021- 03.09.2021 tarihleri arasında yapılabilecektir. Bu tarihten sonra yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

İşyeri uygulamalı eğitim kapsamında aynı işletmede yalnızca bir öğrenci staj yapabilecek olup tüm başvurularla ilgili nihaî durum; başvurular sonrası Bölüm İşbaşı Uygulamalı Eğitim Komisyonu’nun uygun görmesi ve onayıyla gerçekleşecektir.

 

 

22 Ağustos 2021, Pazar 866 kez görüntülendi